Skriva en fullmakt

Skriva fullmakt – ska du skriva en fullmakt och vill veta hur man skriver en fullmakt? Att ge någon en fullmakt är väldigt både känsligt och riskabelt. Därför är det viktigt att veta hur man skriver en fullmakt och vad man ska tänkta på när man skriver en fullmakt?

Här har du en gratis mallar på hur man skriver olika fullmakter. Ska du skriv en generell fullmakt? Eller ska du skriva en särskild fullmakt eller en generalfullmakt? Kanske behöver du en en fullmakt för någon som ska företräda dig i bankärenden hos din bank för att köpa bil, hus eller bostadsrätt?

Tänk på vilken typ av fullmakt som du ska skriva – ska någon företräda dig vid tex. en bank, köp av en bil, en köp av bostadsrätt, ett dödsbo, en bouppteckning? Det är viktigt att fullmakthavaren får rätt behörighet att företräda dig, men det är lika viktigt att tänka på dennes befogenhet. För du vill väl inte betala mer än vad du hade tänkt dig för att exempelvis köpa bil, bostad, bostadsrätt eller något annat.

Läs mer om:

Behörighet och befogenhet

Överskridande av behörighet och befogenhet

 

En reaktion på ”Skriva en fullmakt”

  1. Hej
    Varför kan jag inte ladda ner en blankett? Det gäller en blankett för min fru där hon lämnar fullmakt till sin bror vid dödsbo-bodelning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.